Contract van Ethiek | Stichting Ik Ben Sofie

Contract van Ethiek

Hieronder vind je het Contract van Ethiek. Dit zijn de afspraken waar iedereen die Sofie gebruikt akkoord mee moet gaan alvorens mee te mogen doen aan een activiteit. Lees deze dan ook goed door en besluit of je hiermee akkoord gaat.

HOERA! Je hebt besloten om Sofie te worden. Super! Sofie is een leuke en makkelijke manier om mensen bij je in de buurt te ontmoeten om samen leuke dingen te doen. We vinden het belangrijk dat elke Sofie zich als een keurige Sofie gedraagt en op de hoogte is van hoe je moet handelen als mensen zich niet keurig gedragen, daarom vragen we je om dit contract te lezen en te ondertekenen.

Niet iedereen is geschikt om de rol van een Sofie te vervullen. Mocht je na het lezen van het Contract van Ethiek jezelf niet zien als een Sofie breek dan de aanmelding af en onderteken dit contract niet.

Misbruiken

Met je aanmelding bij Sofie krijg je de bijzondere positie om mensen te ontmoeten en te helpen, maar deze positie kan ook misbruikt worden. Wat verstaan wij onder misbruiken? Informatie achterhouden, mensen buitensluiten, weigeren om hulp te bieden, pesten, discrimineren, en mensen in een lastige of bedreigende situatie brengen: zoals mishandeling (lichamelijk en geestelijk), diefstal, seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik, intimidatie en het afreageren van frustraties.

Reviewen van elkaar en ontmoetingen

Reviews zijn belangrijk. Reviews geeft de mogelijkheid om aan te geven hoe de ontmoeting was: wat je hebt gedaan, maar ook hoe je ontmoetingspartner zich gedragen heeft. Na het gebruik van de applicatie zal Sofie altijd om een review vragen, zo kunnen wij niet alleen betere suggesties doen, maar ook in de gaten houden wie betrouwbaar is en wie niet. Het is belangrijk dat je eerlijke review geeft. Wij adviseren om altijd een review te geven na de ontmoeting en jij en je ontmoetingspartner niet meer bij elkaar zijn.

Vertrouwenscontactpersoon

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom bieden wij de mogelijkheid om grensoverschrijdend gedrag gemakkelijk bespreekbaar te maken. Zodra u in het gesprek met Sofie “vertrouwenspersoon” schrijft krijg je de contactgegevens om in vertrouwende kunnen praten met een Sofie-medewerker. Mocht je twijfelen of er sprake is van misbruik: ook bij twijfel altijd contact opnemen. Ook bij een goede review kun je later altijd contact opnemen aangaande een ontmoeting.

Als je Sofie gaat gebruiken en akkoord gaat met het Contact van Ethiek geef je aan dat:

  • Je niemand zal misbruiken en dat ik misbruik actief zal tegengaan.
  • Je de persoon waarmee ik een ontmoeting hebt gehad eerlijk zal reviewen en dat jij je niet bezwaard voelt om een slechte review te geven.
  • Jij je niet meer opdringt in het privé-leven van je ontmoetingspartner dan noodzakelijk en/of buiten de aard om van het ontmoetingsdoel en/of wat je ontmoetingspartner zelf wil delen.
  • Je geen geld en materieel goederen van een ontmoetingspartner zal aannemen.
  • Je ten alle tijden een vertrouwenspersoon kan contacten om misbruik te melden en je dit ook bij twijfel zal doen.
  • Dat als jij jezelf niet aan de regels houdt dat je account wordt gedeactiveerd, dat je ontmoetingspartner(s) op de hoogte worden gesteld van mijn gedrag en mijn gegevens overgedragen kunnen worden aan de lokale politie. Indien van toepassingen kunnen ontmoetingspartners en Stichting Ik Ben Sofie schade vorderen.

Stichting Ik Ben Sofie

Stichting Ik Ben Sofie bestrijdt eenzaamheid onder ouderen op een persoonlijke en laagdrempelige manier. Door samen leuke dingen te doen, krijgt eenzaamheid geen kans. Start een gesprek met Sofie om vandaag nog te beginnen.

E98AD9FB-90B8-45E3-BF9E-43C93FD91280Created with sketchtool.981057CF-7FA3-424D-87F8-E63BFC783D22Created with sketchtool.F14ABA9D-0141-4CBA-9A3B-7677B1C3963ECreated with sketchtool.F14ABA9D-0141-4CBA-9A3B-7677B1C3963ECreated with sketchtool.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor updates over Sofie

Volg ons op sociale media
FacebookInstagramTwitter

Postadres:
Rauwenhofflaan 12
3571HG Utrecht

KVK: 70840652
IBAN: NL 24 INGB 0008 2279 04

Copyright 2021 - Stichting Ik Ben Sofie